Известие

Collapse
No announcement yet.

Автоматична скоростна кутия на 159 2.4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Те хората са го написали в такъв случай. Който не е в час с нешата да си слага тутелата по предписание и това е.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Пак я окъсах смених си скоростната кутия aisin af40-6, старата не я биваше, но ми се появява грешка MIL light up. Съпътстващия проблем е, че не се движа напред, назад се движи и при диагностика нямам данни за налягането в кутията. Спред кутията двигателя е на 5700 об. 100% натиснат педал на газта и температура на двигателя 136 градуса, това при празен ход. Трябва ли по някакъв начин да се укаже на ECU, че кутията е друга и дали има вероятност кабела който влиза в TCM да не контактува добре?

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
        Пак я окъсах смених си скоростната кутия aisin af40-6, старата не я биваше, но ми се появява грешка MIL light up. Съпътстващия проблем е, че не се движа напред, назад се движи и при диагностика нямам данни за налягането в кутията. Спред кутията двигателя е на 5700 об. 100% натиснат педал на газта и температура на двигателя 136 градуса, това при празен ход. Трябва ли по някакъв начин да се укаже на ECU, че кутията е друга и дали има вероятност кабела който влиза в TCM да не контактува добре?
        В проксито вижда ли е ЕКУ-то на кутията?
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Зравейте колеги ! Моля да споделите мнение за смяна на масло на автомат. "За" и "Против" пълна смяна с машина, "За" и "Против" така нареченото "Опресняване".Вие какво препоръчвате.Ако може сервизи които правят тези манипулации.Благодаря предварително! Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от komi Покажи съобщение
            Зравейте колеги ! Моля да споделите мнение за смяна на масло на автомат. "За" и "Против" пълна смяна с машина, "За" и "Против" така нареченото "Опресняване".Вие какво препоръчвате.Ако може сервизи които правят тези манипулации.Благодаря предварително! Поздрави!
            Няма да има никой против пълната смяна,но едва ли ще се навие някой да ти я направи,защото пречат разни нещица там и не може да се подвърже системата и на машина не става-това са думите на колегите.
            Аз си напрваих частична смяна на 4 л. ,в момента съм минал 20к и на 30к ще сменя пак частично. Назад в темата колегите са обяснили как става,какво масло да се сложи и т.н.

И малко обща информация от друг форум за кутията:

https://www.transakpp.ru/232/main/ai...pp/tf80sc.html

http://www.makcotransmissionparts.co...f/AWTF80SC.pdf

http://www.sonnax.com/tech_resources

http://www.sonnax.com/units/175-cd4e-9-1-4-3-0l-2-3l
            156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
            147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
            159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Някой знае ли колко градуса е нормалната температура на маслото и при каква скорост трябва да включи шеста?
              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

6-та предавка идва при 100км/ч. Температурата съм я засичал, значи бавно качва до 82-83 и задържа, ако продължа да карам нормално. След като я сръчкам, стига до 92-93 и там остава. Най - много ми е стигала до 94°С.

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
                  6-та предавка идва при 100км/ч. Температурата съм я засичал, значи бавно качва до 82-83 и задържа, ако продължа да карам нормално. След като я сръчкам, стига до 92-93 и там остава. Най - много ми е стигала до 94°С.
                  Това е при мен 140км в час 97градуса, а при 180 -104 градуса!
                  Шеста не е ли за над 170-180км/ч!?
                  Last edited by stu; d.m.y г., 23:12.

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                    Това е при мен 140км в час 97градуса, а при 180 -104 градуса!
                    Шеста не е ли за над 170-180км/ч!?
                    Е не е чак при 170..грубо да кажем сменя на 2000 и кусур обороти..айде 2500...и предавките тръгват 2ра-20,3та-40,4та-60,5та-80 и 6та идва при 100км/ч.. Плюс /минус малко, но да не издребняваме.

Comment

На 5-та с 2000 оборота е 100 км/ч и влиза 6-та. Температурата при мен е малко по-височка.. В града ми държи между 95-105 градуса, зависи как я карам. Но аз не съм толкова критерий, тъй като до вчера бях без топлообменник и инфото ми е от днес, след като го сложих На дълъг път с нормално каране (100 Км/ч) държи 100-105, а с ръчкане ми стигаше и до 115.. Тази седмица ще засека с охладителя как ще се държи температурата..
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Q-tronic

Comment

А къде гледате тези градуси, че не съм наясно?
                        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm T.I.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от iveliniliev Покажи съобщение
                          А къде гледате тези градуси, че не съм наясно?
                          С диагностика.

И моята включва 6-та на около 100км/ч
                          Attached Files

Comment

Това ми беше отправено като оферта за смяна на маслото:

Около 270 лв. пълна смяна с 8 литра масло, препарат за промиване и труд.
                            С машина сменяло се цялото масло, с някъкво немско масло.
                            Кутията нямала сменяем филтър и затова се използвал препарат за промиване.

Това е информация от началото на миналата година.

Comment

Това масло става ли за тази кутия?https://www.ebay.it/itm/Aisin-ATF-92...-/273393360164

Comment

Първоначално публикувано от stu Покажи съобщение
                                Това масло става ли за тази кутия?https://www.ebay.it/itm/Aisin-ATF-92...-/273393360164
                                1. Ако си чел темата не мисля, че няма отговор.
                                2. Наистина ли ще дадеш толкова пари при положение, че има съшото масло за почти половината?
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Working...
                                X